Kansainvälisten hankkeiden kuulumisia

Kansainvälinen liikkuvuus on ollut pysähdyksissä maaliskuusta 2020 lähtien. Stadin AO:n liikkuvuustoiminta on keskeytetty Covid-19 ​-tilanteen vuoksi toistaiseksi. Liikkuvuuden käynnistämisestä ilmoitetaan heti kun se on taas mahdollista. Kansainvälisiä hankkeita on kuitenkin viety päätökseen, ja käynnissä olevien hankkeiden tavoitteita edistetään ja toimintaa kehitetään verkon välityksellä.

Stadin AO menestyi vuoden 2020 kansainvälisten hankkeiden hakukierroksella saaden lisärahoitusta lähes puoli miljoonaa eurooppalaiseen yhteistyöhön.

  • Liikkuvuustoiminnalle saatiin hakukierroksella rahoitusta tuleville vuosille 317 156 €
  • Stadin AO on mukana myös Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan yhteisessä yleissivistävän koulutuksen Erasmus+ -hankkeessa, joka mahdollistaa kymmenen Stadin AO:n YTO-opettajan täydennyskoulutuksen Euroopassa.
  • Stadin AO koordinoi maanmittareiden SOCS strategista kumppanuushanketta
  • Stadin AO osallistuu hollantilaisen MBORaadin vetämään EXCPECT-hankkeeseen, jossa käsitellään ilmastonmuutoksen teemoja tekniikan alan koulutuksessa

Lisäksi jatkoaikaa on haettu käynnissä olevalle opettaja- ja opiskelijaliikkuvuuden hankkeelle.

Elokuussa saatiin päätökseen Mission Possible -hanke, jossa työskenneltiin hyvinvoinnin teemojen parissa käyttäen apuna yrittäjyyden ja median työkaluja. Keväältä siirtynyt loppukokous järjestettiin virtuaalisesti 25. – 26.8.2020. Tuloksia ja kokemuksia hankkeesta löydät täältä: https://sway.office.com/A9DUVy2ZHK0FlLmX?ref=Link&loc=play

Huippuosaajien valmennukseen ja kilpailusimulaatioiden kautta oppimiseen ravintola- ja kauneudenhoitoalalla tähtäävä hanke To the Top on saanut toiminnalleen jatkoaikaa.

Syksyllä kauneudenhoitoalalla tullaan testaamaan virtuaalista kilpailua yhdessä Islannin ja Irlannin kumppanioppilaitosten kanssa. Toteutuksen suunnittelu on loppusuoralla ja tästä kokemuksia luvassa myöhemmin syksyllä.

Practikumin koordinoiman ELFS-hankeen tapahtumia on siirretty vuodella. Syksyksi on kuitenkin suunnitteilla verkon välityksellä toteutettavaa yhteistyöskentelyä yrittäjyysosaamisen teemalla.

Föreningen Nydanskerin koordinoima NURISII hanke jatkaa pohjoismaista yhteistyötä maahanmuuttajien sosiaali- ja terveysalalle työllistymisen edistämiseksi myös syksyllä.

OPH:n Koreaverkoston toiminnassa etsitään virtuaalisen yhteistyön muotoja kumppanioppilaitosten kesken. Lisäksi verkosto edistää toiminnan laajentamista palvelualoille.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s